Berita Dan Aktiviti PKS

10 Jun 2020

KUMPULAN AKHIR SABAHAN KEMBALI KE KAMPUNG HALAMAN DI BAWAH PERGERAKAN IPT PULANG KPT

KUCHING, 31 Mei 2020 – Seramai 64 orang pelajar Politeknik Kuching Sarawak (PKS) dari kumpulan terakhir bergerak pulang ke kampung halaman masing-masing di negeri Sabah sejak terkandas di kampus mulai 18 Mac 2020 lalu akibat wabak COVID-19 dan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP). Semoga mereka selamat sampai ke destinasi dengan cabaran normal baharu dan sambutan 3 perayaan.

Mereka merupakan antara 855 orang pelajar PKS berasal dari dalam dan luar Sarawak yang berdaftar dengan PKS dan Pergerakan Pulang Pelajar IPT anjuran Kementerian Pengajian Tinggi (KPT) bermula sejak 29 April 2020 dan diselaraskan oleh Ketua IPTPulang Zon Sarawak, UNIMAS. Ketua Zon Sabah, UMS akan menyelaras ketibaan mereka di Kota Kinabalu nanti.

Terima kasih kepada semua pihak dan agensi yang terlibat.

Selamat Hari Raya Aidilfitri
Maaf Zahir dan Batin

Selamat Hari Kaamatan
Kotobian Tadau Tagazo Do Kaamatan

Selamat Hari Gawai Dayak
Gayu Guru Gerai Nyamai, Lantang Senang Nguan Menua

#PerintahKawalanPergerakan
#STOPCOVIDー19
#IPTPulang
#KitaJagaKita #KitaMestiMenang

Berita & Gambar :
@mahathirmohamadkamin
Jabatan Hal Ehwal Pelajar
Politeknik Kuching Sarawak

KUMPULAN AKHIR SABAHAN KEMBALI KE KAMPUNG HALAMAN DI BAWAH PERGERAKAN IPT PULANG KPTKUCHING, 31 Mei 2020 – Seramai 64 orang pelajar Politeknik Kuching Sarawak (PKS) dari kumpulan terakhir bergerak pulang ke kampung halaman masing-masing di negeri Sabah sejak terkandas di kampus mulai 18 Mac 2020 lalu akibat wabak COVID-19 dan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP). Semoga mereka selamat sampai ke destinasi dengan cabaran normal baharu dan sambutan 3 perayaan. Mereka merupakan antara 855 orang pelajar PKS berasal dari dalam dan luar Sarawak yang berdaftar dengan PKS dan Pergerakan Pulang Pelajar IPT anjuran Kementerian Pengajian Tinggi (KPT) bermula sejak 29 April 2020 dan diselaraskan oleh Ketua IPTPulang Zon Sarawak, UNIMAS. Ketua Zon Sabah, UMS akan menyelaras ketibaan mereka di Kota Kinabalu nanti. Terima kasih kepada semua pihak dan agensi yang terlibat. Selamat Hari Raya AidilfitriMaaf Zahir dan BatinSelamat Hari Kaamatan Kotobian Tadau Tagazo Do KaamatanSelamat Hari Gawai DayakGayu Guru Gerai Nyamai, Lantang Senang Nguan Menua#PerintahKawalanPergerakan#STOPCOVIDー19#IPTPulang#KitaJagaKita #KitaMestiMenangBerita & Gambar :@mahathirmohamadkaminJabatan Hal Ehwal PelajarPoliteknik Kuching Sarawak@mohe.official@politeknikmalaysia______________________________________Like | Follow | Share | Repost | Retweet :Facebook : politeknik.kuching.sarawakInstagram : politeknikkuchingsarawakTwitter : PoliteknikKuch1

Posted by Politeknik Kuching Sarawak on Ahad, 31 Mei 2020

Accessibility Toolbar